Parteneriatele sunt esenţiale pentru succesul conceptelor moderne de restaurare. Cooperarea cu factorii de interes, cum ar fi autorităţile de autorizare, publicul general şi grupurile de conservare a naturii, creşte gradul de conştientizare cu privire la oportunităţile de a îmbunătăţi biodiversitatea în exploatările miniere.

BirdLife International

Pe lângă numeroase parteneriate dezvoltate de subsidiarele HeidelbergCement la nivel local/național, HeidelbergCement a demarat un parteneriat european cu BirdLife International în 2011. În 2014, acest parteneriat a fost extins în Africa şi Asia. Unul dintre proiectele noastre cheie a fost să evaluăm împreună proximitatea tuturor carierelor noastre din Europa, Asia și Africa față de zonele cu o valoare ridicată a biodiversității. Datorită acestui exercițiu, am putut să ne evaluăm mai bine impactul şi să prioritizăm acțiunile de răspuns.

Din 2012, au fost semnate peste 20 de proiecte de cooperare şi parteneriate cu Partenerii BirdLife la nivel național, precum și multe alte acorduri cu universități şi ONG-uri în domeniul mediului.

Citește mai multe despre:

Biodiversitatea în bună companie

HeidelbergCement este membru al proiectului Biodiversitatea în bună companie din 2008. Această iniţiativă, lansată în cadrul celei de-a noua Conferinţe a Părţilor la Convenţia privind Diversitatea Biologică (CoP 9), îşi propune să intensifice angajamentul sectorului privat prin încurajarea companiilor să incorporeze conservarea şi utilizarea durabilă a biodiversităţii în sistemele lor de management şi să partajeze bune practici.

Publicarea unui ghid intern de implementare a Gestionării Biodiversităţii în cadrul HeidelbergCement a urmat acestei semnări în 2009, servind ca exemplu pentru alte companii din sectorul nostru. De atunci, multe proiecte care vizează implementarea unor practici consistente de gestionare a biodiversităţii, indicatori semnificativi şi planuri de acţiune au fost implementate de către unităţile noastre de operare.

Aceste acţiuni şi parteneriate vor fi în continuare dezvoltate la nivel global, astfel încât HeidelbergCement să poată efectiv să contribuie la lupta împotriva pierderii continue a biodiversităţii şi să servească drept lider în cadrul industriei în materie de gestionare a biodiversităţii.